设计案例

恭喜获会员充值优惠券
00 00 00
案例会员
案例+灵感会员

增素材会员1个月

单次购买

仅购买本次案例

包季度
¥71.8/3个月
(自动续费)
【选择支付方式】
人民币支付
人民币支付
金点支付
【权益包含】
阅读无限次
下载无限次
优先体验新功能
立即支付

金点仅支持1年起支付

支付后不享受退款

【权益包含】

设计案例年会员 X 1年

129元/年

建E灵感年会员 X 1年

129元/年

设计案例年会员 X 1年

1677金点/年

建E灵感年会员 X 1年

1677金点/年

立即支付

金点仅支持1年起支付

支付后不享受退款

【权益包含】

30天内本素材

可免费下载

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设
2023-04-26
0
0

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例


重构山居,收藏理想

揽山为境,至想新象

在“山城”重庆,“山居”始终是深入城市灵髓的自然生活理想。静心以服四季之气象,归意安赏异域之奇珍。和光同尘,与时舒卷,这是由“山”和“家”所构成的“归属感”的外延与内涵。

In Chongqing, the "Mountain City", "Mountain Living" has always been a natural living ideal that is deeply rooted in the essence of the city. A quiet mind that is attuned to the four seasons, and a mind that appreciates the wonders of the exotic. This is the outreach and connotation of the sense of belonging formed by "mountain" and "home".


沿江列峙的南山脚下,2500公顷绿意覆盖。重庆龙湖·山前项目的景观设计着意擦除了有形的边界,淋漓地拥抱大自然的慷慨赠予。窗外幽水竹深,静怡平和,漫向山林深处。

The 2,500 hectares of greenery at the foot of Nanshan Mountain, which is situated along the river. The landscape design of Chongqing Longhu-Shanqian project is designed to remove the physical boundaries and embrace the generous gift of nature. Outside the windows, the water and bamboo are deep and calm, roaming deep into the mountains and forests.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例


山色相融,流转时光

无界相接,既在山中

为了让每日生活宛若山前,研质共设进一步拓展了起居空间的界面:整座客厅近10米宽的奢阔墙面,化身为通透的玻璃折叠门窗。霎时间,绿意相融,地气相通。天光、雨水、温度与清新流动的空气都变得可观、可感,户外庭院也成为家庭场景的自然延伸。

In order to make everyday life as if it were a mountain front, Research Commune Design further expands the interface of the living space: the entire living room, with its extravagantly wide wall of almost 10 metres, is transformed into a transparent glass folding door and window. All of a sudden, the greenery blends with the earth and the air. Light, rain, temperature and fresh air become visible and palpable, and the outdoor courtyard becomes a natural extension of the domestic scene.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例

自玄关即可见庭院,轩敞疏朗,豁然倾心。

The courtyard is visible from the entrance and is spacious and inviting.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例

清光流转于屋内,植物勃勃生长。天、地、山无缝连接,消弭了宅院与自然的界限,形成浑然一体的山居气氛。在内与外、静与动、收与放之间窄窄的分隔,变得宽阔无界,层次立体而丰富 。轻松地倚坐在推拉窗旁,或读书或饮茶,树影婆娑,悠然见山。

Clear light flows through the house and plants grow vigorously. The seamless connection between sky, earth and mountain dissolves the boundaries between the house and nature, creating a seamless mountain atmosphere. The narrow separation between inside and outside, between stillness and movement, and between collection and release, becomes wide and boundless, with a richness of layers. Sitting by the sliding windows, reading a book or drinking tea, the shadows of the trees and the hills are all there.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例

置身山水之间,回归感官本能,这是时光的意义,也是生活的乐趣。

Being in the landscape and returning to the instincts of the senses is the meaning of time and the joy of life.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例


方寸之间,精琢万象

风雨年轮,自然之色

餐客厅墙上自然石材铺陈,如水墨笔触般恣意自由。日光斑驳其间,沙发自成方圆。由整块柚木纯手工雕刻而成的艺术方几,蕴涵着遥远的中非塔布瓦文化视觉符号。它来自比利时传世实木家具品牌Ethnicraft,精致圆润的雕刻工艺历经时间的更迭,更显光彩。

The natural stone paving on the walls of the dining room is as free as an ink brushstroke. The sofas are squared off by the dappled sunlight. The artistic square table, hand-carved from a single piece of teak, is a visual symbol of the remote Central African Tabwa culture. From the Belgian heritage furniture brand Ethnicraft, its exquisite rounded carving has been enhanced over time.

龙湖山前,重构山居,收藏理想 | 研质共设设计案例

作品0
粉丝0
你可能还喜欢
换一换
  • 收藏案例

  • 打包下载

  • 分享

您最近30天下载过该案例,本次下载免费哦

免费下载 取消
提示信息:
正在为您打包,完成后自动下载,请勿关闭页面。

感谢您对建E网的支持

免费下载 取消

您的金点余额不足,请充值后下载

去充值

抱歉!您的积分不足,快去【任务大厅】领积分吧~

确定 取消

发布

作品

小程序

小程序扫码查看

微信

客服

微信扫码添加

置顶